Takarbeten

Takbyggnation


Takrenoveringar är ett idag vanligt återkommande arbete hos oss på Daniel Svensson bygg. Många tak runtom i landet börjar nu möta sitt ”bäst före” -datum och då kan vi hjälpa er. En takrenovering kan innebära allt från enklare byte av läkt och pannor till att omfatta en hel takbyggnation där vi gör en omfattande takrenovering. På plats vid just ert hus kan vi tillsammans diskutera vad som för er blir den bästa lösningen.

Takbyte


Har ditt tak skador eller svåra problem som fukt eller kraftig påväxt? Efter en besiktning av takets skick kan vi tillsammans komma fram till hur omfattande takbytet blir på just er fastighet. Vi ger er alltid en rekommendation om den för er bästa lösningen och samarbetar självklart med alla försäkringsbolag om ditt tak är utdömt och helt eller delvis behöver bytas.

Takrekonditionering


Ibland kan påväxt och några enstaka pannor få ett tak att se betydligt sämre ut än vad det egentligen är. Genom att rekonditionera taket kan man ofta spara pengar och ändå få ett tak som åter igen ser fräscht ut och vara i ännu flera år. Vi gör tillsammans en besiktning för att säkerställa vilken typ av takrenoveringsbehov just ert tak har.

Tilläggsisolering


Ett dåligt isolerat tak kan inte bara ge problem med höga uppvärmningskostnader. Ett tak som inte har en tillfredställande isolerande effekt släpper också upp för stor mängd av den varma bostadsluften. När denna sedan på hösten och vintern träffar det kalla taket uppstår kondens som sedermera kan utvecklas till mikrobiell beläggning och skapa stora problem. Genom att tilläggsisolera vinden slipper man dessa problem och räddar taket samtidigt som man sänker sina uppvärmningskostnader.

Takfönster


En installation av ett takfönster medför inte bara en trevligare bostadsmiljö med mer ljusinsläpp utan också ett charmigt intryck på husets utseende. Ett takfönster som placeras i en bostadsmiljö släpper in dubbelt så mycket ljus som ett fasadfönster. Om du har ett oanvänt vindsutrymme kan du också med hjälp av ett takfönster utöver ljusinsläppet också ta fram nya förvarings eller boendeutrymmen.
Vi utför alla typer takfönsterinstallationer och anpassar fönster efter hus och behov.